Oare sunt defectã?!

Atunci când îți dorești să devii mamă, începi să te „documentezi” cu referire la ce presupune. Și credeți-mă, ai nevoie de studiu intens și îndelung. Cum ți se schimbă viața? Cum va fi relația de cuplu după bebe? Cum vei face față ritmului de viață (mai ales dacă ești o fire cu tabieturi și nu prea poți renunța la ele, așa cum sunt eu)? Cum ar fi să ai gemeni? Dar tripleți? Cum, necum, din momentul în care vezi cele două liniuțe pe testul de sarcină, pui punct vieții de până atunci, și deschizi un nou capitol. Dar până la noul capitol, eu eram foarte curioasă să aflu cam ce simți, cum îți dai seama de faptul că ești însărcinată, asta înainte de a-ți face testul.

Foarte multe mămici, cunoștințe, îmi povesteau că atunci când au rămas însărcinate, ele au știut, au simțit. Au avut un gen de feeling, ceva s-a „declanșat” în mintea lor, ceva care le-a făcut să-și dea seama de acest lucru, chiar înainte să-și facă testul de sarcină ori să meargă la control la ginecolog să le confirme.

Eram atât de curioasă (de când mă știu sunt așa), așa că m-am apucat de citit.
Care-s primele simptome?
Păi cică simți așa, ca niște crampe, ca înainte de apariția menstruației. Să mori tu? Păi eu asta simt în fiecare lună, fix cu 3 zile înainte de apariția „monstrului” (să știți că atât de tare urăsc perioada asta). Cam cum să le deosebesc?!
Poate apărea o sângerare ușoară. Asta cu sângerarea, la mine apare uneori și la ovulație.. deci, cum îmi dau seama că e sarcină și nu altceva?! pregnancy-signs-600x600
Temperatura bazală ridicată. Hmm.. adică, în fiecare dimineață, la aceeași oră, trebuie să-ți măsori temperatura.. din vagin. (What? 😮 ) Ei bine, da, cică dacă ai rămas însărcinată, imediat după ovulație și până la data la care ar trebui să ai menstruație, temperatura trebuie să fie ridicată. Peste 37°C. La cât sunt de amețită dimineața, fix de termometru în vagin nu-mi aminteam eu! Deci.. asta cu temperatura a picat la mine.
Se modifică sânii. Se explică prin faptul că sânii devin sensibili. Dar eu pățesc asta înainte de fiecare menstruație cu câteva zile, și durează până în a doua zi de menstră. Deci nici aici nu mă încadrez.
Simți o oboseală accentuată. Cine mă cunoaște, știe că la mine oboseala accentuată se instalează și după nopțile în care am redus 2 ore de somn. Sunt o mare iubitoare de somn, iar lipsa lui îmi provoacă stări depresive, irascibilitate.. pff.. greu!
Urinezi mai des decât de obicei. Hai că asta chiar nu e greu de bifat. Deci număr de câte ori fac pipi pe zi în mod normal, apoi dacă numărul crește, e semn de bebe.
Simțul olfactiv se dezvoltă. Deci simt mai intens mirosul de parfum. Sau orice alt miros. Hmm.. cred că și asta aș putea bifa.
Poți avea tot felul de pofte. Hahaha! Sunt o mare pofticioasă. Mai ales când e vorba de dulciuri. Asta ar însemna că voi devora mai mult decât o fac în mod normal? Ce modificări ciudate aduce sarcina asta..

Toate modificările, semnele, simptomele, sunt date de schimbările hormonale din organism, odată cu implantarea embrionului. Asta mi-a dat de înțeles că, la cât sunt eu de atentă la ce semnale îmi transmite mie organismul în mod normal, este imposibil să nu-mi dau seama când voi rămâne insărcinată.

Dar, ce să vezi?! Băi, n-am simțit nimic. Nu tu feeling, nu emoție, nu mirosuri, nu pipi des, nu pofte (mai multe ca de obicei), nu sângerare, nu greață.. de temperatură bazală nu pot zice, probabil ar fi fost ăsta unicul simptom dacă urmăream. Când am făcut testul și am constatat că sunt însărcinată, am fost chiar dezamăgită de faptul că organismul meu nu mi-a transmis niciun semnal. Băi, dar nimic! Mă întrebam: „cum naiba, tocmai eu, care atâta m-am documentat, atâtea ce-am citit, să fiu atât de nesimțitoare (ca să nu zic nesimțită)?”.. ei bine, da! Eu n-am simțit nimic. Și știți ce e și mai amuzant? Că nici la a doua sarcină n-am simțit absolut nimic!

Chiar credeam, așa în mintea mea, că sarcina asta își face „debutul” precum o gripă, sau o enterocolită, ceva. Că are ea grijă să se facă simțită încă de la început, nu mă torturează abia după ce-o descopăr. Parcă n-are niciun farmec să descoperi indigestia cu un test, și abia apoi să apară și simptomele, nu?!
Ei bine, cred că la mine, feeling-ul ăsta l-a avut soțul.

După o vreme, prietena mea a rămas însărcinată și ea. Și am avut această discuție legată de „am simțit că sunt însărcinată înainte să-mi fac testul”. Ce să vezi?! Nici ea n-a simțit nimic. 🙂 Mă liniștisem puțin. Am crezut că-s eu „defectă”. Am râs copios pe seama asta, și am concluzionat: „niște nesimțitoare suntem! Cine se-aseamănă, se-adună!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s