E suficient doar sã ne iubim?!

Am uneori momente în care îmi vine să renunț la tot, să renunț la stabilitate, la amintiri, la relația construită în mai bine de 13 ani. Îmi vine uneori să-l las pe omul de lângă mine care parcă prea ușor cedează, nu vrea să lupte, pare dezinteresat. El nu vede lumea cum o văd eu, asta e senzația pe care mi-o lasă. Uneori îmi doresc o viață simplă, fără obligații sau compromisuri.

Căsătoria nu este o chestiune simplă. Este complicată, iar uneori parcă nu vezi luminița de la capătul tunelului.

100_2626

Femeia din poză nu este aceeași ca cea de acum, de la 33 de ani. Aveam 20 pe atunci. Eram o fetișcană visătoare, atât de firavă, atât de imatură și inconștientă pe alocuri. Cea de acum este o femeie puternică, dar atât de obosită și sătulă de tot ce i se întâmplă. De multe ori pune nevoile celorlalți înaintea ei, pentru că pur și simplu așa fac mamele, deși are resentimente câteodată. Iubește cu tot sufletul și cu toată ființa ei. Dar uneori se întreabă dacă este suficient..

Uneori îmi vine să renunț la tot, dar nu știu ce mă oprește. Fetele mele mă privesc nedumerite, neștiind ce este în mintea mea, dar parcă simțindu-mi starea. Le privesc și știu că ele îmi sunt rațiune și putere. Cred că îmi e teamă să trăiesc fără omul de lângă mine. Da, nu ştiu şi nu pot sã trãiesc fãrã sã-l ştiu aici şi acum. Îmi taie rãsuflarea numai cât mã gândesc.. Poate că este complicat să desparți două vieți atât de unite. Am văzut multe cupluri destrămându-se lângă noi. Am văzut trădări, despărțiri temporare și permanente. Am văzut cum fiecare și-a căutat rostul propriei vieți.
Când am astfel de gânduri negre, mă uit la pozele noastre. Mă uit la poze și apoi mă uit la noi, cei de acum, la fiecare rid ce ne împodobește fața, care reprezintă rezultatul hohotelor de râs dar și de plâns trăite de-a lungul anilor și împărțite de aceste două suflete atât de legate. Fiecare zâmbet, fiecare grimasă, fiecare lacrimă, îmi amintesc că împreună, unul în brațele celuilalt, am depăsit orice durere, orice pierdere, orice greutate și fiecare moment dificil. Ținându-ne de mână strâns, îmbrățișați, suflet lângă suflet.

Îl privesc în ochi și văd în el cel mai demn și decent om pe care l-am cunoscut vreodată. Uneori căsnicia este un lucru complicat, chiar mai complicat decât ar trebui să fie. Uneori aș vrea să renunț, dar nu astazi! Nu acum!

0062

Deși trec prin astfel de momente câteodată, mă simt răvășită, mă simt vinovată, epuizată, și deși știu că puțin somn, timp și spațiu îmi repun mințile la locul lor, toate amintirile, pozele, toată viața trăită până acum, îmi oferă toate motivele să mă reîndrăgostesc de el, de omul meu, de sprijinul meu, de jumătatea mea. Suntem ca cei doi poli opuși, atât de diferiți dar atât de atrași unul de celălalt. Ei, si cum ar fi fost să fim amândoi colerici, să iasă scântei doar la un simplu schimb de priviri?! Hmm.. El este partea rațională a căsniciei noastre, este calmul, liniștea și stabilitatea. El este omul calculat care mă domolește și mă face să-mi pară rău de cuvintele care-mi ies uneori pe gură, dar și care nu ies..

Deci, în toate momentele în care îmi vine să pun punct, îmi amintesc că „fericirea revine în zorii zilei”, așa cum se întâmplă de fiecare dată.. Și așa cum sunt sigură că se va întâmpla întotdeauna!
Între noi există iubire, iar pentru noi iubirea este suficientă. Suficientă să șteargă furia cuvintelor, greutatea lor, suficientă să ne întărească și să mergem mai departe uniți, îmbrățișați și încrezători.

Fiți sinceri cu voi, recunoașteți atunci când aveți astfel de momente. Suntem oameni, cu toții greșim, cu toții ne dorim să fim înțeleși, ascultați, îmbrățișați. Nu uitați că iubirea v-a unit, v-a făcut sufletele să vibreze, și din iubire acum vă luptați să fiți fericiți. Merită! ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s