Prietenă dragă..

Draga mea..

Femeie minunată, care-mi răspunzi la telefon indiferent de ora la care te sun, să mă auzi cum mă plâng că nu am apucat să-mi fac azi un duş sau că nu mai fac faţă tantrumurilor copiilor.. mamă dragă, care-mi înţelegi temerile când îţi scriu că fetiţa mea a făcut febră.. prietenă dragă, care-mi suporţi văicărelile, de multe ori nefondate, chiar dacă tu ai cu adevărat probleme care te macină în acele momente.index_fericire 

Mă rog să fii puternică, şi nu mă refer aici la acea putere necesară să deschizi un borcan cu murături, pentru asta s-au inventat bărbaţii 🙂 Mă refer la puterea ta de a te trezi în fiecare dimineaţă, de a te da jos din pat, de a te ridica şi de a simţi că aparţii acestui loc trup şi suflet, să simţi că ai un scop, că trebuie să duci la bun sfârşit treaba minunată pe care ai început-o.

Mă rog să simţi cât eşti de iubită şi apreciată, iar aici nu fac referire doar la iubirea şi aprecierea mamei tale, ci la tot ceea ce simt eu pentru tine, tot ceea ce simte soţul tău, iubitul tău, tot ceea ce simt prietenele tale pentru tine..

Îmi doresc să poţi simţi, prietenă dragă, cât de mult am nevoie de tine, de gândurile tale, de grija ta, de mesajele pe care mi le scrii sub pătură la miezul nopţii după ce ţi-ai adormit copiii doar ca să mă încurajezi şi să te simt aproape. Mă rog să ştii cât este de nepreţuit ajutorul tău.. să ştii cât mă face de fericită bucuria ta sinceră atunci când am o reuşită, dar şi când mă ajuţi să mă ridic în momentele în care mă simt dărâmată.

Mă rog să realizezi cum îmi luminezi sufletul când zace în beznă, şi nici nu-ţi dai seama cât de mult contează.. şi nu doar pentru mine.

Eşti cea mai bună mama pentru copiii tăi, vreau să simţi asta! Radiezi de când îi ai, dar ştii de ce? Pentru că doar mamele au această sclipire. Este darul divinităţii pentru sufletul nostru. Mă rog să-ţi dai seama de puterea extraordinară pe care o ai, acea putere care te ajută să muţi munţii din loc şi să faci febra şi durerea copilului să dispară.

Îţi mulţumesc pentru că nu mă judeci, pentru că mă asculţi şi mă trezeşti când am nevoie de un duş rece, îţi mulţumesc că eşti acolo, “la un click distanţă”, zi şi noapte, îţi mulţumesc că îmi vorbeşti deschis, că nu mă minţi şi nu te ascunzi de mine.. Îţi mulţumesc că nu aştepţi scuze inutile atunci când nu am apucat să-ţi răspund la vreun sms, sau că ai venit la mine şi am casa vraişte, sau pentru modul în care sunt îmbrăcată, ori mă simt..

Îmi amintesc fiecare moment în care mă simţeam în mijlocul tornadei, fără a mai avea vreun control parcă. M­-ai agăţat şi m-ai tras. M-ai ascultat, m-ai încurajat, am simţit că eşti “acolo” pentru mine. Chiar dacă ne desparte fizic distanţa, pentru noi nu a fost niciodată asta o problemă.

Nu suntem perfecte.. nici nu aş fi suportat asta. Să am o prietenă scorţoasă, cu care să nu pot comunica şi cu care să mă simt ca-n faţa unui juriu. O prietenă faţă de care să-mi fie teamă să fiu sinceră.  Eşti acolo, mereu cu mâna întinsă pentru mine.

Carmen si Catalin_0915

Iar ăsta e doar un motiv să-ţi spun că “te iubesc”!

Dragilor, ce ne-am face unele fără altele?! Sunt sigură că multe mame au astfel de prietene/prieteni lângă ele. Fiţi recunoscători, iubiţi-vă, respectaţi-vă!

(Aceasta postare este pentru tine Nesrin, prietenă dragă, cea care faci mult mai mult decât am zis mai sus.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s