Friptură de porc cu garnitură de cartofi la cuptor

Eu şi toţi membrii familiei mele suntem mari devoratori de carne. Carnivori înrăiţi. Mergem pe principiul “nicio masă fără carne”. Dacă reţeta pe care o fac este simplă, nu-mi ia mult timp să o prepar, iar mâncarea mai iese şi delicioasă, înseamnă că primesc iar insignă cu “super mama”.

Aşadar, vă propun o reţetă a cărei dificultate este 0 către 1. Am învăţat-o şi pe fata cea mare, care are 7 ani jumătate, asta în caz că într-o bună zi nu voi avea chef să gătesc.

Friptură de porc cu garnitură de cartofi la cuptor (eu am ales o parte a porcului care are şi os – coastă – mi se pare că îi dă un gust mai bun).

Pentru 4 porţii aveţi nevoie de:

# carne de porc – preferabil cu os, dar se poate şi fără. Nu foarte grasă, dar nici fără pic de grăsime

# cartofi albi/roz/dulci/mov – de care vă plac – 4-5 bucăţi mari

# 6 căţei de usturoi

# condimente pentru carnea de porc (eu am ales de la Fuchs)

# 100 ml ulei de măsline

# 200 ml apă

# o tavă puţin adâncă

Pentru început, trebuie curăţată carnea. Nu trebuie porţionată. Eu o las întreagă.2019-04-05-08-41-07

Am curăţat cartofii, i-am spalat apoi i-am tăiat rondele groase cam de 1 cm.2019-04-05-08-36-27

Am pus în tavă carnea, apoi în jurul ei am aranjat cartofii.

Usturoiul l-am pisat şi l-am adăugat apoi peste carne şi peste cartofi.2019-04-05-08-43-21

Am condimentat carnea. Am folosit foarte puţin condiment Fuchs şi la cartofi. Nu am mai adăugat nici sare, nici piper. Nu este necesar.2019-04-05-08-46-55

Am adăugat 200 ml apă şi cei 100 ml ulei de măsline peste carne şi cartofi, apoi am băgat tava la cuptor pentru o oră, în cuptorul preîncălzit la 200°C. După o oră se scoate friptura din cuptor şi se verifică dacă este pătrunsă. Eu o verific tăind din ea în zona cea mai groasă o bucăţică cât mai înspre interior. Dacă sunt porţiuni nepătrunse se mai lasă 10/15 minute, după caz.

A ieşit o bunătate de friptură. Curcubeu pe cerul gurii!2019-04-05-08-52-28

Să aveţi poftă! 🙂

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s