Make love, not war! :)

Sexul a rămas încă un subiect tabu. Mai ales după doi copii, când unul, de șapte ani, este de-o curiozitate copleșitoare, iar altul, de un an și puțin, care stă lipit de tine.. Știu că orice soț în condiții asemanătoare își dorește mai mult sex. Dar nu același lucru îl vrea orice soție.. Chestia asta cu sexul e controversata, bărbații o văd într-un fel, femeile în altul.. Ne dorim cu toții o „rezolvare rapidă” pentru asta, și, de aici apar multe frustrări. De ambele părți.

După apariția celui de-al doilea copil, la mine lucrurile s-au schimbat la 180°. Îmi amintesc o seară în care, după ce i-am pus-o în brațe soțului pe cea mică în ideea de a o adormi el, am fugit în baie. Mi-am facut un duș de 30 de secunde, mi-am dat rapid cu peria-n păr, m-am spălat pe dinți în cea mai mare grabă, apoi mi-am aruncat ochii în oglindă.happy-couple-relaxing-in-bed-vector-2669934 Am rămas așa preț de câteva minute.. nu-mi venea să cred că el, soțul meu, se simte atras de toate lucrurile pe care eu le vedeam. Priveam spre corpul gol.. burtica rămasă în urma sarcinii nu era chiar cel mai atrăgător lucru, din sâni îmi țâșnea lapte, cicatricea de la cezariană nu era nici ea deloc sexy.. mă simțeam copleșită, dar știam că el mă va ajuta să trec peste astea. Mi-am pus rapid un sutien să opresc „fântâna arteziană”, mi-am aruncat un halat pe mine, m-am dat cu un strop de parfum, și am ieșit din baie. A trecut ceva timp de atunci, acum clar văd lucrurile altfel. Până și chestia asta cu sexul o văd altfel.

Să vă spun cum cred eu că ar trebui sa se întâmple, pentru a se petrece mai des. (Deeci, atenție bărbați!) Sexul începe dimineața (nu e chiar ceea ce credeți!).. cu o îmbrățișare a soției, în timp ce îți pregătește cafeaua, sau pachetul copilului pentru școală, cu un „te iubesc” șoptit în cel mai tandru mod, o privire senzuală înainte de a pleca la birou, un sărut pe obraz..
Nu uita să o admiri, să-i zâmbești și să-i spui că este frumoasă, chiar dacă are încă urme de la colțul pernei pe față, e încălțată cu o șosetă de-un fel și una de alt fel și e îmbrăcată în halat de casă.
După ce ajungi la birou și-ți verifici mail-ul, trimite-i un mesaj, întreab-o ce face, dacă are nevoie de ceva când te întorci acasă.
Când ajungi seara acasă, i-ai puțin copiii de pe cap (daaaa, știu! Ai avut o zi lungă și grea la birou, ești obosit.. la fel și ea!) și las-o să se relaxeze 15 minute la duș.
Deschide o sticlă de vin, toarnă în două pahare și invit-o lângă tine, sugerându-i să lase totul așa cum e și să se relaxeze.
Povestește-i despre cum ți-a fost ziua, apoi, întreab-o și pe ea despre a ei.
Apoi, după ce adormiți copiii, s-ar putea (ea) să nu mai vrea să doarmă. ❤ Nu te aștepta să se întâmple asta chiar fix de prima dată.. dar, îți garantez că, într-un foarte scurt timp, vă veți topi unul în brațele celuilalt. Și, dacă vei face toate astea pentru că le și simți, și nu doar pentru a face mai des sex, este cu atât mai bine.

Pe voi, dragi mămici, vă încurajez să nu vă pierdeți încrederea în voi. Nu rezolvați nimic dacă stați cuibărite într-un fotoliu, ștergându-vă lacrimile izvorâte din frustrare și gânduri ireale. Puneți telefonul deoparte, mergeți la soțul vostru cu îndrăzneală și nu uitați că minunile ce le strângeți la piept, sunt născute din acele momente pasionale petrecute între voi.
Hey! Totul e sub control! Tot voi le veți rezolva pe toate! 🙂

Ei bine, dragilor, vedeți? Și noi vrem.. dar puțin altfel decât vreți voi. Nu ne-am schimbat, doar că viața s-a schimbat (nu mai suntem 2, suntem 3, sau 4, sau 5..), corpul meu s-a schimbat, nevoile mele s-au schimbat. Hai să lucrăm în doi pentru a readuce farmecul după care tânjim amândoi. Pare greu, dar cred că merităm. Nu-i așa?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s