Uneori, cel mai mare dușman al meu sunt chiar eu..

„Ești așa iresponsabilă!”
Asta am auzit atunci când, copil fiind, am întârziat la școală, apoi, mai târziu, când am întârziat la job, după o noapte în care febra fetiței mele nu scădea sub 39°C..
„Ce e asta? Cina noastră? Tu vorbești serios?”
Asta am auzit atunci când am hotărât să fac la cină cartofi prăjiți cu ouă ochiuri..

„Ce vor crede profesorii?”images (1)
Asta am auzit atunci când copilul s-a dus la scoală cu unele teme nefăcute..

„Nu petreci suficient timp de calitate cu fetele tale.”
Asta am auzit atunci când, gripată fiind, le-am deschis televizorul la desene animate și m-am așezat în pat încercând să zac și să dorm..

Pe bune??!
Uneori, cel mai mare dușman al meu sunt chiar EU. 😦

Îi pregătesc pachetul pentru școală fetei mele mari, și observ o „chestie” nu tocmai sănătoasă pe care o bag rapid în sertarul interzis, și uit că acea „chestie” i-a creat atâta bucurie de-a dansat în supermarket pentru că i-am cumpărat-o..
Pregătesc cina, și uit de ziua dificilă care e pe final, și mă judec pentru chestiile nesănătoase ce le pun pe masă, în loc să văd fericirea celor ce zâmbesc..
Voi fi supărată pentru că învățătoarea mi-a atras atenția deoarece fiică-mea nu este suficient de atentă la ore, și nu realizez că îmi va fi groaznic dor de ea mică, și că încearcă să facă lucrurile cum poate și știe mai bine..

Dușmanul din mintea mea mă judecă.. aproape constant..
Ce faci? Ce gândești? Ce zici? Ce cred restul despre tine? Îți minți copiii. Țipi la ei. Credeam că ești o mamă răbdătoare și calmă.. și mai sper ca ai tăi copii să treacă cu bine peste toate astea.

Dușmanul meu mă compară cu voi toți. Uită-te la ea: are totul. Soț iubitor, casă mare, frumoasă, curată. Este calmă și răbdătoare. Este mereu îngrijită și veselă. Nu i se pare nimic, niciodată, greu.. tu de ce nu poți? Când vei petrece suficient timp de calitate cu copiii tăi, așa cum face ea? De ce nu te implici în mai multe chestii la școală, în comunitatea ta cu mămici? Uită-te cu ce ai lăsat-o pe cea mare să se îmbrace la școală!? Pe bune?? Ce-a fost în mintea ta?

(Expresia asta cu „ce-a fost în mintea ta?” cred că e cea mai comună frază din capul meu)

Cred că și voi simțiți asta câteodată..rhpinterestcom image Sad Girl Face Sketches result for sad woman crying
Și este atât de îngrozitor să te lupți cu mintea ta în acele momente, ore, zile..
Nu reușesc să găsesc nimic pozitiv, mă judec, mă ironizez și mă analizez cu lupa, și .. pur și simplu nu este suficient niciodată.

De fapt, aici e problema! Acest dușman interior, acest critic extrem, acest judecător, această voce descurajatoare, nu ne ajută să creem nimic bun, de multe ori ne orbește în a vedea adevărul, realitatea. Pentru că, adevărul este că, uneori, ne judecăm prea mult.. prea tare!
Adevărul e acela că, uneori, să pregătești cina, să faci curat în casă, să ieși în parc, sunt un act de putere și voință. Adevărul este că există momente în care te trezești cu lacrimile șiroind pe obraji, pentru că îți forțezi limitele pentru a-ți atinge obiectivele, iar când reușești, te simți singură și istovită.. ăsta e adevărul.

Ești o mamă bună! Iar tot ceea ce mintea ta îți spune uneori, nu este adevărat.
Aș vrea să încerci să te privești, să TE VEZI cu adevărat, să te cunoști. Să te uiți în proprii tăi ochi și să înțelegi că acele cuvinte pe care le auzi în minte câteodată sunt false, ele nu-ți spun ce om minunat ești.

Ești minunată pentru tot ceea ce faci. Pentru toți mucii șterși, pentru toate temele pe care le faci împreună cu copiii, pentru toate cinele pe care te străduiești să le prepari, pentru toate încurajările pe care le oferi copiilor și oamenilor de lângă tine, pentru toate nopțile nedormite în care ai stat la căpătâiul copilului care se lupta cu o nenorocită de febră, pentru toate dățile în care faci curat cu orele (și tot nu se vede), pentru toată munca ta de zi cu zi să-ți poți plăti facturile, pentru toate lacrimile, pentru toată iubirea ce o oferi și pentru că nu ai renunțat niciodată.

Acesta este adevărul adevărat!
Ești frumoasă, puternică, iubitoare, ești MAMĂ! ❤ Nu-ți asculta dușmanul minții tale. Îți recomand să te privești în ochi și să te vezi cu adevărat, să vezi omul atât de iubit de copii, să vezi persoana care încearcă să fie cea mai bună versiune a ei. Eu te văd deja!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s