Gânduri în ajun de Paște

Mâine este Paștele.. stau în bucătărie și urmăresc aluatul de cozonac cum crește. Îmi vin în minte o mie de gânduri.. lucru care, până acum vreo 10 ani, nu se întâmpla.

Însă, de când împart viața în doi, și mai cu seamă de când au apărut copiii în viața noastră, aceste sărbători, cum sunt Paștele, Crăciunul, mă fac să reflectez asupra a tot ce s-a întâmplat ori nu în viața mea. Au trecut 33 de ani. Sunt 33 de sărbători pe care le-am trăit, firește, diferit, pe fiecare în parte. Cea de acum nu mai este cea care era acum cinci ani, ori 10 ani.. sau 20 de ani în urmă. Ce am învățat in acești 33 de ani? Păi.. sunt câteva lecții primite, pe care le împărtășesc cu voi acum.

*Singurele lucruri pe care le veti regreta vreodată, sunt șansele pe care nu vi le-ați acordat, experiențele pe care le-ați pierdut. Regret că nu am avut tăria să spun NU, sau DA.. Dacă aș putea da timpul înapoi, cu siguranță aș schimba multe decizii.

*La 18 ani nu ești cu adevărat adult. E doar o chestie legală, și atât. De fapt, la 33 de ani încă învăț să fiu adult.

*Nu trebuie să fac pe plac tuturor. Nu este datoria mea să mulțumesc pe toată lumea. De fapt, e chiar imposibil lucrul ăsta.

*Oamenii toxici sunt peste tot. Ne sorb energia și optimismul. Mi-ar plăcea să mă întorc în timp și să privesc cu ochii de acum. Cu siguranță foarte mulți oameni nu ar mai fi făcut parte din viața mea.

*Cu toții avem și zile proaste. Am înțeles că lucrul ăsta nu mă face o mamă rea.

*Ce îți alegi la început de drum să profesezi, poate nu este chiar ceea ce-ți dorești de la viață. Cunosc mulți oameni care s-au regăsit cu adevărat profesional, la 40 de ani. Îmi dau seama că nu e întâmplător că scriu pe acest blog..

*Visele ne ajută să ne setăm idealuri mărețe. Luptă pentru ceea ce vrei și-ți dorești cu adevărat. Asta am în minte în fiecare dimineață.

*Oamenii cu adevărat importanți, și pe care îi iubești, trebuiesc ținuți aproape.. ca într-un cerc restrâns. Restul, pot sta în afara cercului..

*Alegerea mentorilor trebuie făcută cu multă înțelepciune. Mi-a luat ceva timp să înțeleg că nu orice superior de la locul de muncă este un exemplu demn de urmat. Sunt extrem de mulți idioți ce ne conduc.

*Relațiile în timp se schimbă. Unii „prieteni” devin necunoscuți. Sunt, însă, și oameni ce abia-i zăream, iar a căror număr de telefon acum îl apelez zilnic.

*A fi rude de sânge nu e obligatoriu să te consider parte din familia mea. Am foarte multe rude de genul ăsta din partea tatălui, iar pe unele am mai bine de un deceniu de când nu le-am văzut. Nu pot spune, însă, același lucru despre cei din partea mamei. Ei fac parte din cercul meu strâns.. deci.. îmi pare rău, dar nu prea.

*Alege-ți partenerul (partenera) care te completează. Eu cu soțul meu suntem la poli diametral opuși în multe chestii, dar cred că tocmai ăsta-i motivul pentru care „funcționăm” și ne înțelegem.

*Nu îmi voi minți niciodată copiii. Voi încerca să găsesc calea prin care să le explic pe înțelesul lor orice-și doresc să cunoască. Mă refer aici la lucruri cu adevărat importante, nu la întrebări gen: „cine mi-a mâncat ciocolata, mamă?”

*N-am știut niciodată să-mi țin gura. Deși duc o luptă crâncenă cu mine uneori, știu că trebuie să învăț să tac. Am înțeles că așa îmi pot alege bătăliile în care mă arunc.

*Nu este o tragedie că ies din casă nemachiată. Însă, după 33 de ani, cred că este foarte important să porți măcar un ruj.. chiar și când mergi să duci gunoiul. Nu ești mai fancy, însă te simți mai puternică.

*Voi face cât de multe poze voi putea. Am înțeles că nu contează cum arăt în ele. Ele vor rămâne cele mai de preț amintiri pentru copiii mei.

*Îmi voi îmbrățișa copiii în fiecare seară înainte de culcare. Voi fi recunoscătoare că, în lumea asta urâtă și înfricoșătoare pe alocuri, ele sunt creațiile perfecte cu care am fost binecuvântată.

*Este important să ne vedem unii pe alții, să ne ascultăm, să ne iubim și să ne respectăm. Să trăim clipa și să avem speranță!

Sărbători binecuvântate tuturor! 🙏

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s