Cum e să fii tată de fete (De-ale soțului)

Uneori, chestia asta vine ca o bătaie ușoara pe umăr; alteori, aș zice că simt compasiune și durere reală în glasul unora.. de fiecare dată însă, parcă o primesc precum o părere de rău: „pff, omule! Două fete.. ce să zic? Îmi pare rău!.. trebuie să fie greu..” 😯

Am doi copii: două fete. Nu mă mai surprinde (de ceva vreme) că bărbații spun chestiunile astea. Când află că am două fete, prima întrebare deja o știu: „cum supraviețuiești, frate? Două fete plus nevasta!” Bine, nu chiar toți bărbații mă întreabă și se miră așa.. de obicei, sunt bărbații aceia, hiper-masculini. Lucrez într-un domeniu unde 80% sunt bărbați. Unora dintre ei li se pare amuzant să discutăm despre cât de greu trebuie să fie să crești două fete.. de parcă au habar ce înseamnă (măcar) să te ocupi de creșterea copiilor. Însă, situația e comică și mă amuză. Ce mă deranjează, în schimb, pe mine, sunt abordările venite din partea unor străini. Gen: merg la supermarket, cu una din fete de mână și cealaltă în căruț, și văd priviri aruncate către mine ce zic parcă „două fete?? Pfoai! Frate.. cu ce-ai greșit?”.. apoi, zâmbesc forțat, de parcă aș fi pierdut la loteria copiilor. Sunt un om docil, calm.. nu-mi plac conflictele (cred că știați deja asta de la nevastă-mea, că a tot scris despre mine). Așa că, arunc un ușor zâmbet rezervat în colțul gurii, ce le dă impresia că aș fi de acord cu ei. Când, de fapt, mă enervează maxim!

Acum, nu mă înțelegeți greșit. Când am aflat că al doilea copil va fi tot fată, mi se încurcaseră nițel ideile. Și nu că aș fi avut vreo problemă cu asta, dar până la aproape șase luni de sarcină, trei medici îi confirmaseră nevesti-mii că e băiat. Știam ce nume va avea, știam că vom juca fotbal în fiecare weekend, că vom merge la pescuit, sau că-l voi învăța replici de agățat fete.. ei, imaginați-vă!

Dar acum, ce să zic?! Văzându-le crescând, îmi topesc inima. Între mine și fetele mele este o chimie ce nu poate fi explicată sau descrisă. Oricât de obosit aș fi, ori stresat sau ocupat, când ajung acasă și le văd în pragul ușii, simt cum mi se încarcă bateriile instant. Conectarea dintre noi se face precum atracția magneților.

Acum câțiva ani am învățat o melodie (cap-coadă, linie melodică, versuri, coregrafie) din genericul unui desene animat (Buburuza și Motanul negru), și nu mi s-a părut deloc ciudat, pentru că îi vedeam fericirea din ochi a celei mari când repetam împreună. Știu „oac, oac, diri diri dam” la perfecție, pentru că doar cântându-i melodia asta fetei mele mici, acceptă să mănânce. Anul trecut am confecționat 100 de flori din hârtie creponată pentru un proiect de la școală pentru cea mare. Știu toate tipurile de fustițe din tutu existente pe piață acum. Cunosc toata colecția de păpuși LOL. Până și ringtone-ul de la telefon este o melodie a unui film de desene animate..

Asta înseamnă să fiu tată de fete.. este fix despre cum să asculți „Let it go – Frozen” de 429.741 de ori și să nu te plictisești..

Fetele mele mi-au dezvăluit o combinație de emoții și trăiri pe care nu le-am mai simțit vreodată. Nu am știut că pot fi atât de sensibil când e vorba de ele. Eu, un om dur, greu de pătruns.

Nimic nu egalează trăirile din sufletul meu atunci când îmi spun: „tati, te iubesc!”, sau chiar și atunci când aud: „ești rău, tati.. nu te mai iubesc!”..

A avea două fete, nu înseamnă a fi vulnerabil. Ci a fi cel mai stăpân pe situație și mândru tată din câți există. Totodată, îți scoate la suprafață sensibilitatea și duioșia pe care, de multe ori, nici măcar soției nu i le arăți.

Faptul că am două fete, nu inseamnă că sunt mai slab, sau mai puțin masculin. Creșterea fetelor nu este nici mai ușoară, nici mai grea, decât creșterea băieților. Doar că, atunci când ai fete, tu, ca bărbat, devii un om mai blând, mai maleabil, mai soft. Devii mai responsabil, deoarece tu vei fi modelul de bărbat ce-l vor căuta în barbatul ce și-l vor alege ca partener.

Sunt un om norocos că am fost ales să primesc două fiice 👨‍👧‍👧 Și, când mă gândesc la toate astea, îmi dau seama că cei ce mă compătimesc, fac o mare greșeală. Tot ce ar trebui să comenteze ar fi legat de cât de norocoși sunt tații de fete. Pentru că, eu, cu siguranță sunt! 💪

Un gând despre &8222;Cum e să fii tată de fete (De-ale soțului)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s