Iluzia mamei perfecte

Oprește-te o clipă! Respiră adânc, și privește în jurul tău, la toate mamele pe care le cunoști.. și chiar și la cele pe care nu le cunoști, dar le vezi acolo, în comunitatea ta, pe grupul de sprijin din care faci parte, pe stradă, la școală, la grădiniță, în parc.. imaginează-ți dimineața lor. Ți se pare că au absolut tot ce le trebuie, și-ți lipsește ție, așa-i? Ele au totul..

Trăim într-o societate în care fiecare moment din viața noastră este surprins și împărtășit pe Facebook, Instagram, Snapchat.. majoritatea oamenilor nu postează pe rețelele de socializare momentele reale ale vieții.. acelea nasoale, care redau haos, furie, dezordine..

Nu mă înțelegeți greșit.. eu am o viață socială activă pe Facebook, pe internet.. mi se pare că trăiesc, într-un fel, prin ele. Îmi plac maxim lucrurile frumoase și toate chestiile organizate pe Facebook, și cum prin rețelele de socializare oamenii se adună, devin o forță. Dar, n-ar fi fain să vorbim deschis și despre ce înseamnă cu adevărat o zi din viața unei mame care lucrează full-time pentru familia ei? Să vorbim deschis despre luptele pe care le dăm zilnic, în loc să afișăm o mască falsă pe care o putem avea cu toții, când, de fapt, în majoritatea zilelor, ne simțim epuizate, neapreciate, fără să primim validare din partea celor din jur. Din fericire, am câteva prietene care sunt mame. Ne ascultăm reciproc, ne plângem una alteia, ne descărcăm când simțim că am adunat prea mult, și cel mai important, ne înțelegem și ne încurajăm fără să ne judecăm. Ne-am văzut în cele mai horror momente ale noastre, am plâns și am râs împreună, ne-am liniștit una pe cealaltă, știind că toate astea vor trece.

Dragă mamă, NIMENI nu are acasă permanent „perfecțiunea” pe care o afișează pe rețelele de socializare. Fiecare din noi avem zile și zile. Chiar și femeia aceea pe care o vezi plecând în fiecare dimineață la serviciu cu părul coafat, cu machiajul impecabil, cu zâmbetul pe față la ora 7:30 dimineața.. da, chiar și ea!

Tot efortul de a fi o mamă demnă de Pinterest este pff! extrem de obositor, mai ales atunci când muncești zi-lumină.. Este ok să recunoști că nu-s toate perfecte, că nu ai casa impecabilă la orice oră din zi sau noapte, că nu ți-ai golit mașina de spălat vase de dimineață și acum e aproape miezul nopții, că nu ți-ai strâns rufele uscate, că nu ai gătit cea mai bio și babyfriendly mâncare, că.. că.. că.. Nu ar fi uimitor să fim capabili să fim unii alături de ceilalți, fără să ne fie teamă că vom fi judecați sau criticați?

Nu ar fi mai în regulă să spunem deschis: „băi, îmi pare rău că am întârziat, dar al meu copil a refuzat vehement să-și pună hainele curate pe el, iar fără pelerina de Superman nu a vrut să iasă pe ușă, apoi, bineînțeles că nu îmi găseam cheile, și a trebuit să cotrobăi în toată casa 30 de minute după ele.. bineînțeles, erau în ușă, pe exterior, uitate de ieri..” 🤦‍♀️

Ei bine, that’s the real fucking life!

Încerci să cumperi produse bio (mai scumpe, offcourse!), dar copiii refuză să mănânce și îți cer cartofi prăjiți de 3 ori pe zi.. renunți la curățenie zilnică, pentru a ieși în parc, apoi, la cină, constați că „n-ai făcut nimic toată ziua”..

Lăsați-o naibii de perfecțiune, și încetați să vă mai comparați cu alții.. dacă ce faci e ok pentru tine, familia ta, copiii tăi, și nu vă dăunează vouă în vreun fel, atunci asta e perfecțiunea voastră!

Toată lumea este diferită și NIMENI NU ESTE PERFECT!!

Deci, suntem toate perfecte în imperfecțiunea noastră. Că suntem organizate sau dezordonate, suntem oameni, și facem tot ce ne stă în putere pentru a fi cea mai bună variantă a noastră.

Așa că, vă îndemn să împărtășiți și voi gândurile mele cu toate acele mame pe care le cunoașteți.. haideți să schimbăm normele, să îmbrățișăm imperfecțiunile și să fim fericite în propriul nostru „haos”. 💜

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s