Stau acasă și-i cheltui banii soțului – Între Mămici

Am tot auzit, de când sunt mamă, că femeile care stau acasă și își cresc copiii, au un sentiment de vinovăție.. se simt vinovate că le cheltuie banii soților lor.. mda! 🤦‍♀️

Pornim de la a fi femei independente, care aduc în casă un venit, cumpără tot ce e necesar și își doresc, fără a sta prea mult pe gânduri, călătorim, conducem mașini, avem o viață independentă, și ajungem să fim femeile care au mai multe găuri în chiloți decât bani în portofel.. iar banii ăia puțini de-i avem în portofel, sunt.. ce credeți?! Pentru copii. 🤦‍♀️🤷‍♀️

Problema, de fapt, nu e că nu ne putem întoarce la muncă, ori că nu putem găsi ceva pe măsura pregătirii noastre, sau a capacităților noastre.. unele dintre noi, înainte de a avea copiii, am fost avocați, profesori, bucătari, asistenți sociali. Problema nu este nici în a te întoarce la serviciu și posibilitatea de a jongla între dus copiii la școală, la grădiniță, la after school, la tennis, la înot, la balet, la pian.. ci faptul că toate astea te vor costa lunar fix un salariu, iar tu vii acasă obosită, dar ce contează? Oricum trebuie să te ocupi de toate și să faci totul așa cum trebuie.

Problema este, de fapt, că munca noastră (munca asta cât stăm acasă și ne creștem copiii) nu este cu adevărat apreciată și recunoscută.

Nici noi nu ne apreciem măcar.. am auzit de nenumărate ori printre mamele care stau acasă, că cer bani soțului pentru a-și lua ceva. Știți voi, ca atunci când aveam 15 ani. Cer 50 de lei să-și ia un sutien.. nu mai sunt „banii noștri”, sunt „banii lui”. Iar dacă el vrea să-și ia 500 de perechi de pantofi, ei bine.. el poate! Că-s banii lui.

Dar.. cum rămâne cu mama care stă acasă și-și crește copiii? Care face curat, care gătește, care repară diverse prin casă, care-i ajută pe toți să ajungă la timp unde au nevoie, care răspunde la toate cele 1.953.275 de „mama” pe zi, care are un program de 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână? Viața noastră la ce se rezumă?

Recent am citit un studiu știintific realizat de un tată, care a spus că dacă mamele care stau acasă și își cresc copiii ar trebui să fie plătite, atunci ar merita aproximativ 150.000$ pe an pentru asta.. 😳

Suntem norocoase și privilegiate că putem sta acasă să ne creștem și educăm copiii. Da, știu că suntem binecuvântate și nu sunt nerecunoscătoare, dar uneori uităm de noi, de nevoile noastre, de dorințele noastre. Uităm că poate avem (sau aveam) și noi priorităti. Uneori, suntem făcute (sau ne facem singure) să simțim că am fi o povară pentru bugetul familiei.

Hey! Voi, femei, mame, care stați acasă și vă creșteți copiii, nu e nimic în neregulă cu voi! Nu sunteți o povară. Iar tot ceea ce faceți voi pentru copiii voștri, pentru familia voastră, contează cu adevărat! Nu e cazul să vă simțiți jenate atunci când cereți bani pentru un chilot, pentru un sutien.. nu suntem niște leneșe care freacă menta zi și noapte, dar golim cardurile pe ultimile colecții de genți și pantofi.

Voi, tați/soți/bărbați care aveți un job, iar soția/mama copiilor voștri, stă acasă, vă rog, tratați-o ca pe un partener, cu respect, de la egal la egal. Ați conceput acei copii împreună, așa-i? Nu banii vă oferă o putere superioară în relația voastră. Nu despre asta este vorba într-o căsnicie/relație. Iar dacă vă folosiți de bani pentru asta, ceea ce faceți, se numește abuz!

Într-o relație puternică se discută despre bugetul familiei, nu banii mei și banii tăi. Se discută despre nevoile tuturor, se tratează totul ca-ntr-o echipă. Tratează-ți mama copiilor tăi ca pe egalul tău. Și n-o lăsa să vină rușinată să-ți ceară bani pentru un sutien..

Mame dragi, simțiți ca mine? 😊

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s