Copilele mele dragi, sunt momente în care simt că nu am făcut suficient ca mamă.. – Între Mămici

Copilele mele dragi,

Mă trezesc uneori dimineața și vă văd cum ați crescut parcă peste noapte. Fața voastră are trăsături mai bine definite, ochii par să fie mai maturi și să înțeleagă mai multe, vă amintiți să vă spălați pe dinți fără să fie necesar să vă zic eu. Wow!

O parte din mine este super bucuroasă, o parte este îngrozită. Știu că aveți o viață înainte și multe lucruri de învățat și de făcut. Sunt însă speriată că timpul aleargă galopant, iar eu nu pot face nimic să-l opresc. Mă tem că nu am fost mereu trează și nu v-am observat creșterea mai profund.. am fost captivată de asta, și am trăit ca o magie fiecare an, fiecare lună, fiecare ceas alături de voi.Mă întreb: m-am bucurat de voi îndeajuns? V-am oferit tot ce ați avut nevoie? Inima voastră simte pe deplin iubirea mea?

Trebuie să vă mărturisesc ceva: nu sunt întotdeauna atât de bună cum aș vrea să fiu. Aș vrea să fiu o mamă grozavă, dar nu-mi iese mereu.. în fiecare zi greșesc.

Uneori îmi impun să nu dau frâu liber emoțiilor și sentimentelor, în loc să îmi arăt sensibilitatea. Alteori mă ocup de lucruri administrative, ori fac diverse treburi, când voi aveți nevoie doar de o îmbrățișare. Uneori vă cert când refulați frustrările în fața mea, în loc să fiu eu cea care vă înțelege și vă încurajează să o faceți.

Uneori nici nu știu cum să răspund nevoilor voastre.. simt un blocaj al creierului și mi-e greu să mă adun.

Uneori simt că eșuez ca părinte.. ca atunci când, la sfârșitul unei zile cumplite, sunt obosită, și îmi cereți să nu fiu cea care sunt atunci, în acele momente.

Uneori simt o teamă puternică, ce parcă îmi paralizează picioarele și nu mă mai pot gândi la nimic. Am uitat să mă relaxez și să mă bucur de voi. Am uitat să zâmbesc și să râd. Încă lucrez la asta..

Uneori mă lupt cu demonii mei, si nu are nimic de-a face cu voi. Uneori ma simt anxioasă, într-o stare de depresie chiar.. dar nu este vina voastră niciodată.

Iată ce aș vrea să știți: e ușor să fii negativist, să vezi doar partea neagră a lucrurilor. Dar aș vrea să nu aveți această abordare.

Când vă privesc, sunt ATÂT DE MÂNDRĂ DE VOI! Vă privesc și văd în voi oameni puternici, văd bunătate. Mă întreb, uneori, ce-am facut să merit așa comori?

Sunt și voi fi pentru totdeauna cea mai mare susținătoare a voastră, și cel mai înfocat fan.

Sper ca slăbiciunile mele să vă învețe ceva. Sper ca atunci când veți fi obosite, dezamăgite, când veți simți frică, confuzie, să înțelegeți ca nu e ceva anormal, și să le luați ca atare.

Sper ca imperfecțiunile voastre să nu vă sperie, așa cum am simțit eu cu ale mele. Dreptatea nu e de fiecare dată de partea noastră, și e în regulă să fie așa.

Suntem cu toții experți în a greși. Veți face nenumărate greșeli, așa cum am făcut și eu, dar lumina ce o văd atunci când vă privesc, nu va fi vreodată întunecată. Sunteți comorile mele, motivele pentru care respir.

Chiar dacă viața e ca o cursă contra cronometru, există uneori un moment.. acel moment în care putem opri lumea, ne putem bucura de noi, de liniște, de ce insemnăm unii pentru alții.

În această dimineață, copile drag, în care am conștientizat că ai crescut peste noapte, vreau să-ti spun că ești minunat! Mă uimești pe zi ce trece, iar pe măsură ce te privesc, simt cum mă inspiri. Mă inspiri în a scoate toată bunătatea și frumusețea din sufletul meu. În familia noastră, vom continua să greșim, dar ne vom ține strâns de mână și vom continua să ne susținem unii pe alții. Nu vă pot promite că va fi vreodată totul perfect.. dar voi fi întotdeauna, dar întotdeauna de partea voastră.. asta vă pot promite!

Cu iubire,
Mama voastră..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s