#SăptămânaAlăptării 🤱 (partea 1) | Între Mămici

Pfffff… fix așa am să încep. Cu un pff-ăit lung. Am doi copii: două fete. Sara – 8 ani, și Natalia 1 an și 7 luni. Pe Sara nu am alăptat-o, însă pe Natalia da. Poveștile mele sunt țesute cu lacrimi, multe lacrimi, și la Sara, și la Natalia legat de alăptat.

Părerea mea despre alăptare? Este minunat acel sentiment când îți hrănești copilul cu ce ai tu mai pur de oferit. Am simțit împlinire și iubire alăptând. Dar și când îi pregăteam Sarei biberonul cu lapte formulă tot iubire și împlinire am simțit. Știți care a fost diferența? NICIUNA! Jur că nicio clipă nu am simțit că m-am atașat mai mult de Natalia, pe care am alăptat-o, comparativ cu Sara, pe care nu am alăptat-o. Tot aud de la unele mame că „iubirea” copilului alăptat față de mamă e mai profundă.. legătura e mai strânsă.. prostii! Din propria-mi experiență vă spun. Pentru că am alăptat-o pe Natalia nu mi s-a părut că aș iubi-o mai mult, ori că legătura mea cu ea e mai puternică decât ar fi fost cu Sara.

Cele care alăptați știți că sunt acele momente în care copilul te privește în ochi, îți zâmbește, te adulmecă.. fix la fel făcea și Sara când o hrăneam cu biberonul. Mă căuta cu privirea, se uita fix in ochii mei și îmi transmitea atâta iubire cât nu îmi puteam imagina că ar cuprinde suflețelul ei. Le iubesc la fel, chiar dacă le-am hrănit diferit. ❤

Acum 8 ani în urmă, când am născut-o pe Sara, nu știam cum să descriu perfecțiunea ei, dragostea ce-mi inundase sufletul.. habar nu aveam nici cum s-o țin în brațe. Doar ce împlinisem 26 de ani. Eram așa aeriană, așa îndrăgostită de ea, și mult mi-a luat să înțeleg că e A MEA, încât nu mi-am pus nicio clipă întrebarea: „cum o voi hrăni?”. Am pus-o la sân, iar mititica nu avea de ce să tragă. Eu am mameloanele plate spre ombilicate. Fix ca în poză.

Iar Sara era o fomistă și jumătate. În primele 6 ore de încercări (singură! Acum 8 ani în maternitate la Galați nu a venit nici dracu’ să-mi arate ceva. Intrau pe ușă și spuneau sec: „puneți copilul la sân”) mi-am făcut niște ragade (bube extrem de dureroase, sângerânde, urâte rău la mamelon) de toată frumusețea.. Doamneee, ce dureri, ce usturime, ce crunt a fost! Copila mi-o hrăneam cu lapte formulă, dat din spital. Au mai fost câteva tentative de a o alăpta acasă, dar fără rezultat. Așa că au început gândurile negre să-mi inunde mintea: eu de ce nu pot alăpta? Sigur am făcut eu ceva de nu o pot alăpta! Dacă nu am lapte? Dacă nu îi place gustul? O groază de gânduri și întrebări.. nu! Pur și simplu nu am știut cum să o atașez la sân (pentru că da, este și aici o tehnică.. nu e chiar așa simplu și nu vine natural la toată lumea). Nu am știut nici cui să cer ajutor. Însă nu a fost neiubită ori nefericită că nu a păpat „țiți”. Am încercat să mă mulg folosind o pompă.. nimic! Absolut nimic! Însă, copila mea păpa lăptic din biberon, zâmbea, dormea.. creștea și era un copil sănătos și fericit. Ce mai conta că nu o alăptez?

La Natalia însă, lucrurile au stat altfel.. m-am informat din timpul sarcinii, am cerut sprijin, am citit, m-am uitat pe youtube la enșpe mii de filmulețe cu atașarea corectă. Da, a fost extrem de dureros procesul la început.. plângeam și alăptam. Iar dacă nu alăptam mă ungeam cu toate alifiile pentru a-mi trece ragadele.. a fost o perioada frumoasă, dar foarte foarte grea pentru mine.

Suntem diferite, avem copii diferiți.. asta nu înseamnă că și iubirea pentru copiii noștri e diferită. Nuu! Iubirea unei mame față de copilul ei este incomensurabilă, de nedescris în cuvinte, pură, divină, necondiționată.. indiferent că își alăptează copilul sau nu. Nu îmi amintesc să-mi fi spus cineva: „Băi, nu am obținut nu știu ce job pentru că.. ce să vezi? M-au întrebat dacă am fost alăptat.. și eu am băut lapte formulă.”

Susțin alăptarea, este benefică din foarte multe puncte de vedere, atât pentru mamă cât și pentru copil.. dar nu este o tragedie dacă ea nu are loc. Fiecare mamă este liberă să se informeze și să ia cele mai bune decizii pentru ea și copilul ei.

Îmbrățișări! 🤗❤

Un gând despre &8222;#SăptămânaAlăptării 🤱 (partea 1) | Între Mămici&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s